Improstor #112 u dva seta: solo & trio - Jasper Stadhouders + Marko Čurčić, Zoran Pantelić

Improstor #112

Novembar 09, 2021, KC Lab
u dva seta: solo & trio

Spontano realizovano veče u utorak 9. novembra 2021, u seriji koncerata posvećeno improvizovanoj muzici improstor #112 u KC Lab.

1. solo:
Gost je bio gitarista Jasper Stadhouders (Tilburg, NL, 1989) ali svira i žičane instrumente kao što su mandolina, bas gitara, ʿūd i kologo. Jasper primenjuje metode improvizacije, kompozicije, aranžiranja, strukturiranja i organizovanja muzičkog materijala po sopstvenom nahođenju.Od 2006. godine, Jasper je izuzetno aktivan na međunarodnoj improvizovanoj muzičkoj sceni. Jasper je i član amsterdamskog kolektiva improvizovanih muzičara Stichting DOEK.

Lonely woman (Ornette Coleman), Improstor #112: Jasper Stadhouders

 

2. trio:
Ovo je bila sjajna prilka da se u drugom setu predstavi trio koji do tada nikada nije bio u prilici da svira skupa: Marko Čurčić, bas gitara / Jasper Stadhouders, el gitara / Zoran Pantelić, bubnjevi

Već izvesno vreme kuda.org & Improstor sarađuju u koprodukciji sesija improvizovane muzike, koja se naslanja i na programa NOISM koji razvija kuda.org i u okviru kog objavljuje CD izdanja i podržava napore Improstor-a da opstane u ideji promocije muzičke improvizacije kao posebnog stvaralačkog metoda.