Eksplicitni sadržaji, Bacači sjenki

kuda.

BACAČI SJENKI & ZAGREBAČKO KAZALIŠTE MLADIH:

EKSPLICITNI SADRŽAJI

13. i 15. lipnja 2010. u 20 sati – POSLJEDNJE PREDSTAVE U SEZONI!
Zagrebačko kazalište mladih, dvorana Istra

Bacači Sjenki pokrenuli su novi kazališni projekt TRILOGIJA O ZAJEDNIŠTVU, koji se ostvaruje u suradnji s tri kazališta:

1. EKSPLICITNI SADRŽAJI – Zagrebačko kazalište mladih / Zagreb (13. / 15. lipanj 2010.)
2. ®EVOLUCIJA: MASTER CLASS - Atelje 212 / Beograd (1. Srpnja 2010.)
3. MUŠKI/ŽENSKI-ŽENSKE/MUŠKE – Teatar &TD (Kultura promjene) / Zagreb (18. Studenoga 2010)

Možemo li, u tek nekoliko sati djeljenja zajedničkog prostora i vremena jednoga kazališnog događaja, evoluirati od zajednice “uglađenih stranaca” u istinsku zajednicu ljudi sa svim postojećim razlikama, a ipak ujedinjenih u istoj strasti? Mogu li “La vie en rose” i “Paint it black” biti otpjevani zajedno i stvoriti treću pjesmu i neku novu boju?

Ovim i mnogim drugim pitanjima se bave EKSPLICITNI SADRŽAJI, kazališno putovanje na kojem svatko – i izvodjači i publika – ima mogućnost izbora vlastite uloge i mjesta u zajednici, ali je cilj za sve isti: stvoriti “savršenu predstavu”.

EKSPLICITNI SADRŽAJI je politički korektna predstava (društveni dogadjaj) koja jednako vrijeđa sve i/ili ostavlja sve jednako ravnodušnim. U bavljenju zajednicom, pa čak i onom kazališnom, ovo je insceniranje jednog susreta s mnogostrukim posljedicama koje možemo čak i predvidjeti.

Kazališna zajednica je utjelovljenje konvencije; Bacači Sjenki propituju koliko daleko je publika spremna ići u ispunjavanju te konvencije i u slijedjenju njezinih pravila.

koncept: Bacači Sjenki
režija: Katarina Pejović, Boris Bakal
koprodukcija: Bacači Sjenki, Zagrebačko kazaliste mladih i Festival Perforacije

Autori i izvođači: Boris Bakal, Lana Barić, Goran Bogdan, Lada Bonacci, Nikša Butijer, Stanko Juzbašić, Ivana Buljan Legatti, Edvin Liverić, Maro Martinović, Vili Matula, Katarina Pejović, Nadja Perišić Nola, Barbara Prpić Biffel, Urša Raukar, Vedran Živolić

Suradnja na predstavi: Dora Delbianco, Stjepan Filipec, Martina Franić, Gregor Kamnikar, Damir Klemenić, Doris Kristić, Svemir Vranko

http://shadowcasters.blogspot.com/