Ne damo Varšavsku!, protesti u Zagrebu

kuda.

Aktivisti čuvaju pješačku zonu u Varšavskoj ulici gdje je trebala započeti gradnja ulazno izlazne rampe za podzemnu garažu, a u utorak, 18. svibnja u 18 sati održat će se prosvjed za Varšavsku. Pozivaju se građani da se odazovu u što većem broju!

U ponedjeljak, 10. svibnja, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odbilo je žalbe stanara na rješenje o zauzimanje pješačke zone u Varšavskoj ulici za potrebe gradnje ulazno-izlazne rampe za podzemnu garažu u sklopu projekta Cvjetni Hoto-grupe.

U noći s nedjelje na ponedjeljak, 17. svibnja, preciznije u 4 sata ujutro, uz pratnju zaštitara i interventne policije postavljene su ograde u prostoru pješačke zone gdje je predviđena gradnja. Zelena akcija i Pravo na grad pozvali su građane iz Živog zida da se okupe u Varšavskoj ulici u 12 sati gdje je održana press konferencija. Nakon press konferencije, građani su krenuli u šetnju oko postavljene ograde te spontano lupajući po njoj ubrzo potaknuli sve snažnije udaranje što je dovelo do njezina rušenja. Nakon toga, okupljeni građani su, na poziv predstavnika Zelene akcije i Prava na grad, pružili pasivni otpor te sjeli na ogradu priječeći nastavak radova. Interventna policija koja je stigla oko 13 sati nije poduzela nikakve korake, već samo nadzire događanja.

Građani koji su se aktivno uključili u Živi zid za Varšavsku, u dogovoru s predstavnicima Zelene akcije i Prava na grad, odlučili su da se prostor čuva do daljnjega, odnosno do prosvjeda koji je zakazan za sutra, utorak, 18. svibnja u 18 sati u Varšavskoj ulici.

Zelena akcija i Pravo na grad pozivaju građane da se odazovu na sutrašnji prosvjed u što većem broju!

http://www.nedamovarsavsku.net/2010/01/ukljucite-se-u-zivi-zid-za-varsav...
http://www.zelena-akcija.hr/
http://pravonagrad.org/