kuda.org preporučuje: aktuvirtuelni simpozijum „Dekolonijalnost u istočnoj Evropi“, sreda 27. septembar 2023. u 16 časova

Aktuvirtuelni simpozijum „Dekolonijalnost u istočnoj Evropi“

u organizaciji Johanesburškog instituta za napredne studije

Sreda,  27. septembar 2023. u 16 časova po južnoafričkom standardnom vremenu.

 

Aktuvirtuelni simpozijum, čiji je domaćin Johanesburški institut za napredne studije, Univerzitet u Johanesburgu (JIAS-UJ), započet je 28. maja 2020. u 16 ​​časova po južnoafričkom standardnom vremenu. To je značajan globalni prostor za kritičko učenje, istraživanje i kontemplaciju o ekološkim, društvenim, političkim, etičkim i umetničkim pitanjima našeg savremenog sveta, kao i o trajnim duhovima istorijskih i aktuelnih političkih nepravdi. Naročito je podstakao odnose, saradnju i razgovore koji su ključni za potragu za znanjem.
 

Pozivamo vas da se pridružite na predstojećem Aktuvirtuelnom simpozijumu koji je zakazan za 27. septembar 2023. u 16 časova po južnoafričkom standardnom vremenu.

Dekolonijalnost u istočnoj Evropi“
Ovaj aktuelni simpozijum bavi se Dekolonijalnošću u istočnoj Evropi: leksikon za reorijentaciju (kuda.org, 2023), koji je uredila Ana Vilenica. Neki od saradnika na lekiskonu, raspravljaće o tome kako globalni, transnacionalni, transregionalni i lokalni kolonijalni procesi oblikuju kolonizatorsko/kolonizovano stanje, kao i dekolonijalne putanje u istočnoj Evropi.

Učestvuju: Manuela Boatcă , Ana Vilenica, Zhivka Valiavicharska, Ana Sladojević, Zoltán GinelliFazil Moradi

Prijava se nalazi na ovom linku