NOISM 2020 / Dieb 13 (gramofoni, elektronika) & Marina Džukljev (klavir) Sreda, 11.11.2020 u 20:20 h

NOISM 2020

Dieb 13 (gramofoni, elektronika) & Marina Džukljev (klavir)

Sreda, 11.11.2020 u 20:20 h

https://echoraeume.klingt.org

 

Sreda, 11. novembar 2020. u 20:20 časova na live stream koncertu nastupiće dvoje umetnika iz Beča i Novog Sada, Dietera Kovačiča aka Dieb 13 (gramofoni, elektronika) i Marina Džukljev (klavir) .

Kreirajući muzičko delo u trenutku, kroz fokus na elektro-akustičnu improvizaciju, ovaj koncert predstavlja rezultat kreativnog rada koji su umetnici imali u proteklom periodu, kroz interakciju proširujući muzički jezik i zvučni spektar u jedinstvenoj kombinaciji instrumenata.

Program je deo umetničke rezidencije NOISM programa, koja ima za cilj razvoj nove umetničke produkcije u polju improvizacije, a koja se zbog virusne pandemije i nemogućnosti susreta umetnika uživo dešava putem interneta:

https://echoraeume.klingt.org

 

 

Dieb13 je izvođačko ime Ditera Kovačiča (Dieter Kovačič), bečkog avangardnog muzičara. On pored ovog umetničkog imena, nastupa pod imenima Takeshi Fumimoto, Echelon, Dieter Bohlen i dieb14. Usmeren je na trans-akustičko istraživanje, neograničene snimke, muziku za pozorište, opere, video produkcije i umetničke zvučne instalacije. Osnivač je klingt.orgestra i nastupa na raznim međunarodnim festivalima i lokacijama. Pokrenuo je internetsku platformu http://klingt.org

http://dieb13.klingt.org

http://dieb13.klingt.org/content/bio.html?colored=false&dada=true&scramble=true

 

Marina Džukljev je pijanistkinja, edukatorka i aktivni izvođač na poljima slobodne improvizacije, klasične, savremene i primenjene muzike. Poslednjih godina je izuzetno aktivna na festivalima i koncertnim serijama širom Evrope. Sarađuje je sa širokim spektrom  umetnika kao što su: Jonas Kocher, Tomaž Grom, Joel Grip, Noid, Szilard Mezei, Yedo Gibson, Vasco Trilla, John Dikeman, Isabelle Duthoit, Tristan Honsinger, Franz Hautzinger, Rieko Okuda, Richie Herbst, Christof Kurzmann, Bertrand Denzler, Hans Koch, Isak Hedtjarn, Korhan Erel, Luis Vicente i mnogi drugi. Marina je kustos i organizator koncertne serije improvizovane muzike  u Novom Sadu  - Improstor.

https://marinadzukljev.bandcamp.com/

 

NOISM – Novi oblici istraživanja savremene muzike je usmeren na razvoj i analizu savremene umetničke produkcije, i promociju prakse u savremenom muzičkom i umetničkom stvaralaštvu sa posebnim usmerenjem ka interaktivnosti i grupnom stvaralač- kom procesu. Projekat nastoji da kroz izdavačku delatnost objavi nove autorske tekstove lokalnih autora, relevantne tekstove i prevode knjiga, CD izdanja, audio i video intervjue, koji će da doprinesu razvoju umetničke kritike i recepcije u polju nove muzike i novih kreativnih procesa koji nisu dovoljno valorizovani u savremenoj srpskoj muzici

 

NOISM program za 2020 se realizuje u produkciji kuda.org.

Podrška: AKF Belgrad, Goethe Institut Belgrad, FfAI fondacije, klingt.org i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Zahvaljujemo se Galeriji Matice srpske i Muzičkoj omladini Novog Sada MONS koji su nam omogućili da se deo ovog događaja tehnički realizuje u Novom Sadu.